Digitale skærme eller levende fortælling?

Afviklede i marts måned en 2 x 3 timers fortælle-workshop for guider og ansatte ved Mønsted Kalkgruber.

Måske (forhåbentlig) er det en ny trend, når museet med direktør Tina de Linde i spidsen satser på veluddannede guider, der kan fortælle i stedet for at bruge digitale løsninger med skærme og høretelefoner.

At fortælle kan være stor kunst, men det er også et håndværk, som kan læres.

I løbet af workshoppen arbejdede vi særligt med at få struktur på historierne, holde tidsrammen og levere historierne med energi, overskud og ikke mindst kontakt med tilhørerne. Og guiderne gik til den med entusiasme, humør og gode ideer.

Kalkgruberne besøges af 80-90.000 gæster om året, som på stedet kan opleve guidernes levende fortællinger om bl.a. underjordiske minegange, kvinder som bar 1000 kg kalk ud om dagen, 15.000 flagermus, Arlas ostelager, kalkværket, de kæmpestore ovne og meget mere.

Museet åbner for ny sæson 23. marts 2024