Dage med Job – lidelsens menneske

Mit arbejde med en fortælling af Bibelens Job-historie førte i går til et kaffemøde med Randers-kvinden Chanett Dichmann Karlsen. Hun har skrevet en bog, der hedder ‘Dage med Job.’

Den er skrevet på baggrund af hendes egen personlige Job-historie. Som lille mistede hun sin far, som teenager mistede hun sin mor og som voksen mistede hun sin eneste bror til selvmord. Oveni alt dette blev hun selv alvorligt syg, men er i dag heldigvis rask.

På baggrund af sin historie har hun skrevet en række digte og korte prosatekster om tab, sorg, ensomhed, mangel på mening og følelsen af at være forbandet – og med god grund blev bogens titel netop ‘Dage med Job.’ Den udkom for godt et år siden.

Chanett siger: “Job-fortællingen er på så mange måder vigtig. Noget, som står stærkt for mig er, at den ikke vil være med til at forsimple lidelsen. Det er netop ikke en fortælling, der kan sættes i kontekst og vupti giver den mening.”

Men hun skriver også om den ufatteligt vigtige opgave, det er at holde fast i livet, at være mor for sine to børn, og at være der for sin brors to efterladte børn, at give dem tillid og kærlighed til livet.

I en af prosateksterne hedder det: “Jeg har oplevet flere forlis. Mit skib er ladet med død. Mit skib er ladet med rædsel. Mit skib er ladet med frygt og bæven. Men jeg har også ladet mit skib med kærlighedens håb, og jeg har døbt det Liv.”

Tak for en fantastisk god samtale Chanett, vi må have en kop kaffe mere

🙂