Springsteen i Hyde Park: døden giver en gave til de levende

Jeg så Bruce Springsteen og The E Street Band i Hyde Park, London, sammen med 65.000 andre fans.

Det var en fantastisk tre timers non-stop høj-energi koncert med den nu 73 årige boss.

Koncerten inkluderede også et filosofisk øjeblik da Springsteen stod alene på scenen og fortalte om hans musikerven George Theiss’s død.

Det var Theiss, der for mange år siden hyrede den dengang 16-årige Bruce Springsteen til at spille i et band for første gang, og det blev begyndelsen på hele Springsteens karriere. Springsteen sad ved vennens dødsleje – og nu på scenen i Hyde Park sagde han tænksomt:

“Døden giver dig en pause til at tænke og bringer en særlig klarhed med sig. Og dødens sidste og varige gave til de levende er en udvidet vision af livet og hvad det kunne være, og hvor vigtigt det er at gribe dagen, leve hvert øjeblik … Vær god mod dig selv og dem du elsker, og mod den verden som vi lever i.”