Den danske Kirke

ET DANSK MØDESTED I LONDON

Kirken hedder St Katharine’s og ligger i det nordøstlige hjørne af Regent’s Park, tæt på Camden Town. Det er en vidunderlig beliggenhed tæt på parken og tæt på alt det spændende i London.

Den danske Kirke i London er kirke for alle danskere, der i kortere eller længere tid opholder sig i London. Vi er den danske folkekirke i udlandet.

Kirke
Hver søndag har vi gudstjeneste kl 11, og bagefter er der mulighed for at købe sig en kop kaffe eller en let frokost i Church Hall’en. Der kommer i gennemsnit 55 deltagere til hver gudstjeneste. Udover gudstjenester holder vi dåb, konfirmation, vielser og bisættelser, – alt sammen som i en dansk sognekirke.

Kulturhus
I ugens løb går rigtig mange mennesker i alle aldre gennem huset. I Church Hall foregår et væld af kulturelle og sociale aktiviteter, f.eks. forældregruppe, bog- og filmklub, foredrag, fællessang, koncerter, bridgeklub, gospelkor, cafe. Desuden er der en shop med danske varer, som sild, rugbrød m.m. Der er også en god boghandel med dansk second-hand litteratur. I årets løb fejrer vi en række danske fester, som f.eks. fastelavn, Skt Hans, Lucia, jul og nytårsfest m.m. De fleste fester er yderst velbesøgte, f.eks. var vi til Skt. Hans 2018 over 300  deltagere.

Sprogskole
Hveranden lørdag åbner Lørdagsskolen med undervisning i dansk på alle niveauer for mere end 100 børn og voksne. Skolen har eksisteret i mange år og været en vigtig del af kirkens liv. Lærerne er alle frivillige og undervisningen foregår på alle niveauer fra begyndere til øvede. Både børn og voksne kan være med som elever. Desuden er der to aftener om ugen undervisning for mere øvede voksne, hvor man bl.a. læser og diskuterer dansk litteratur.

Historie
Kirken blev bygget i 1827 og brugt af en engelsk stiftelse, som også drev skole og hospital. Efter 2. verdenskrig overgik kirken til Crown Estate, listed grade II. Danskerne overtog kirken i 1952 på en leasingaftale som løber frem til 2052 og har siden da haft hjemsted der.

Kirkens indre fik et dansk/skandinavisk udtryk og design ved en stor restaurering i 1952, bl.a. med nyt alter, ny døbefont og ny prædikestol. Men den engelske baggrund er stadig tydelig, bl.a. med de mange våbenskjolde og dronningenavne øverst på kirkens vægge hele vejen rundt.

Læs meget mere på kirkens hjemmeside: www.danskekirke.org