Om troen

Jeg fik en mail fra en mand som bl.a. skrev: ”Troen har begrænset mig i mit liv, afskåret mig fra muligheder, jeg burde have udnyttet”.

Jeg skrev tilbage og svarede bl.a. sådan:

Det er ærgerligt, når folk har det på den måde med den kristne tro. Som en række glædesløse påbud og forbud, der gør livet mindre. For det er jo ikke meningen med troen. Tværtimod.

Den tro jeg finder i kirken, har gjort verden større. Det er den tro, som jeg møder i Bruce Springsteens Wrecking Ball, Haugen Sørensens alterbillede i Ringkøbing kirke, bibelens fortællinger, i Dostojevskijs Brødrene Karamazov, i Grundtvigs Hil dig Frelser og forsoner, Leonard Cohens Halleluja.

En tro der sætter mig fri til at være menneske på godt og ondt. En tro som gør verden stor og vild og forfærdelig og dramatisk og fantastisk, en tro der rækker mig livet som en gave og opgave, jeg ikke må svigte, men tværtimod hver dag tage imod med godt humør.

Det er den tro jeg gerne vil være med til at give videre i Den danske Kirke i London. Og om muligt til dig, der synes, at troen har afskåret dig fra vigtige ting i livet.

Comments are closed.