Begravelse

Helt usædvanligt skal jeg holde to begravelser i denne uge. Den ene er en kvinde midt i livet, som døde af cancer og efterlader mand og to børn. Den anden er en ældre kvinde, født i Danmark og haft sit liv her London.

Og igen er der en som spørger, hvad jeg som præst tænker på under en begravelse. Det er sket før, jeg ved ikke hvorfor. Hvad tænker du på præst, mens du står der ved kisten?

Jeg svarer det samme, som jeg tidligere har svaret.

Jeg tænker at begravelsen er en reminder. Husk at du skal dø. Alt har en ende. Derfor er det vigtigt at leve og glæde sig nu. I morgen kan være for sent.

Gå løs på den fejltagelse at der altid er tid nok. Søg indre frihed i stedet for kun at være styret af andres skemaer og normer. Gør noget af det du længe har drømt om. Sørg for at bringe forholdet til andre i orden. Vær glad for din alder, din familie og venner, dine forpligtelser og muligheder.

Mere højtravende er det ikke.